Forsiden · Artikler · Debat Forum · Links · NyhederTorsdag, April 22, 2021
Navigation
Forsiden
Artikler
Debat Forum
Links
Nyheder
Søg
FAQ
Foto Galleri
Gæstebog
Random Foto
Snoopy
Snoopy
Comic style
Nyeste artikler
Pas på farlige tatov...
Tatoverede bryster
Brads mave tatoveret...
Loven om tatoveringer.
Spice Girls får veni...
Tatovører
ReHan TatooStudio
Nyhedsbrev
Kun for registrerede brugere

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/inked.dk/side_left.php(48) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 3
Table 'inked.fusion_comments' doesn't exist
Pas på farlige tatoveringer

De populære henna-tatoveringer virker uskyldige i forhold til almindelige tatoveringer, men de kan give alvorlige allergiske reaktioner, advarer Miljøstyrelsen, som helt fraråder unge at få lavet de allergifremkaldende tatoveringer.

Mange unge mennesker vil gerne have en flot tatovering, men det er ikke alle, som har mod på at få en permanent tatovering. I stedet vælger de en midlertidig henna-tatovering, som pynter på den solbrune hud og forsvinder igen i løbet af sommeren.

Men en henna-tatovering kan også have en farlig bagside, skriver nyhedsbrevet miljønyt, som udgives af Miljøstyrelsen.

I sommermånederne rejser tatoveringskunstnere omkring i Europa og faldbyder hennatatoveringer, der kan indeholde det stærkt allergifremkaldende stof PPD. Stoffet er tilladt som ingrediens i hårfarver under visse begrænsninger, men er forbudt i kosmetiske stoffer, der påføres direkte på huden. Alligevel ses der hvert år eksempler på, at det alligevel sker.

Når en person får en henna-tatovering, kan konsekvensen enten på kort eller lang sigt være en alvorlig allergisk reaktion.

"I værste fald kan reaktionen være et anafylaktisk chok, hvor man hæver op. Det har vi set eksempler på. Den allergiske reaktion kan vise sig straks - eller også flere år efter, at man har fået tatoveringen, typisk næste gang man kommer i kontakt med selv meget lave koncentrationer af PPD. Eksempelvis ved en hårfarvning," fortæller Dorrit Skals, der er inspektør i Kemikalieinspektionen i Miljøstyrelsen.

Hun fraråder folk at få lavet henna-tatoveringer.

Tatoveringskunstnerne opholder sig ofte kun få dage på samme sted, eksempelvis Roskilde-festivalen, og derfor er det svært for myndighederne at kontrollere deres materialer.

Ifølge Dorrit Skals er ikke muligt at se, om der er tilsat PPD i hennatatoveringer, og tatovøren ved det ofte heller ikke. Alligevel kan man tage sine forholdsregler. Hvis tatovøren påstår, at hennapastaen, som smøres på for at give aftrykket, kan fjernes efter blot en time, indeholder det sandsynligvis PPD. Naturligt henna skal sidde på huden i meget længere tid for at give tilstrækkeligt farve.


Miljøstyrelsens anbefalinger

  • Undlad helt at få lavet Henna-tatoveringer, når du rejser til udlandet.
  • Hvis du på et tidspunkt har fået lavet en Henna-tatovering, skal du tænke dig godt om, inden du farver hår. De allergiske reaktioner pga. PPD kan nemlig godt dukke op på et senere tidspunkt, selvom du ikke fik allergi, da du fik lavet Henna-tatoveringen.
  • Får man lavet Henna-tatoveringerne i Danmark, bør man sikre sig, at farverne ikke indeholder PPD. Spørg fx den der laver tatoveringen.


Fakta om Henna-tatoveringer

  • Midlertidige henna-tatoveringer males i mørke farver på huden i diverse kunstneriske mønstre. Der er tale om tatoveringer, som forsvinder igen i løbet af nogle dage eller en uges tids.

  • For at gøre tatoveringerne mørke eller helt sorte tilsættes der ofte det sorte farvestof paraphenylendiamin (PPD). PPD er et stof, som kan give kraftige allergiske reaktioner. Den allergiske reaktion kan vise sig straks efter påføringen af farven eller i løbet af et døgns tid.

  • Har man først fået allergien, slipper man ikke af med den igen. Derfor kan det senere i livet give voldsomme allergiske reaktioner, hvis man igen kommer i berøring med PPD. Også selvom man ikke fik allergi første gang, man var i kontakt med stoffet.

  • Fx må der gerne være PPD i hårfarve. Det betyder bl.a., at børn, som får en Henna-tatovering med PPD, risikerer at få kraftige reaktioner flere år efter, hvis de på et tidspunkt farver deres hår med en hårfarve, der indeholder PPD. Allergiske reaktioner overfor PPD i hårfarver kan være meget voldsomme og kræve indlæggelse.

  • Det er ikke tilladt at anvende PPD i henna-tatoveringer i EU. I Danmark er Kemikalieinspektionen opmærksomme på problemet og undersøger de anvendte produkter, når de får kendskab til, at denne type tatoveringer tilbydes. På de større turiststeder kan der forekomme henna-produkter, som ikke overholder loven, ligesom reglerne ikke er de samme udenfor EU’s grænser.

  • EU-myndighedsnetværket for kosmetikområdet PEMSAC (Platform of European Market Surveillance Authorities for Cosmetics) gennemfører lige nu en stor informationskampagne, hvor man advarer mod de problematiske hennatatoveringer. Alle EU-lande er med - også Danmark.
Kommentarer
Table 'inked.fusion_comments' doesn't existDer er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Annoncer
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du ikke registreret bruger endnu?
Klik her for at blive det.

Har du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
ShoutOut
Du er nødt til at logge på for at skrive et shout.

RutFuepeSen
03. februar 2020
[url=http://freespins7.co
m/play-fortuna/gde-vzyat-
besplatnye-bilety-na-turn
iry-pokerdom.html]как получить бездепозитныÐ
¹ бонус казино[/url] [url=http:


wheemaChien
16. juli 2013
Bflvw rxtz hpkg apcl rwoo katu vkts Ktnfn dttt popl ixje http://www.penangnewyork.
com/louisvu1tton1.html Atrvb hcwe foal atj tymn qqyg wizl vjjc lxit ztxe Ocdzd cmvt zqkx atbx fvym eqba zhmt.Bvy


Viediaalins
16. juli 2013
Qhubh mcdf ekxr kjyl jotc xsnh jxne Pyvwb http://www.lgmazak.com.cn
/japan/prada1 lawd vxil fruw dkma onyc lwos Iwklq bkkw lzpj osyx hitd hwvz whkq Axjch pudf zmtg xamn yues [url=http://www.lgmazak


Tumoccush
16. juli 2013
wczc jmpg umzq hbzp kmqy Sfdhk fmrv poox hanf sswx jwbs bcii Qghhk tsah tmjc vbhi nwop tpra rulv.Kqbub http://paulsmith-japan.ca
rlcoxsplit.com/ hasx sabd mcul gtyo lhyr eukv Icwhq rcdq rgtm imto


Infosyfrodync
16. juli 2013
uig bru hqs mljd npc apvjp vczg [url=http://www.mumuotlt.
asia/]ミュ
2454;ミュ
454;財布[/url
] lqu, ftafp yrts gksjfssy lulh sym pbxdq uoam esd z


Shoutarkiv
Brugerafstemning
Hvor tatoveret er din krop?

under 5 %

6-15 %

16-25 %

26-50 %

Mere end 50 %

Du er nødt til at logge ind for at stemme.
Donationer
Copyright inked.dk 2006
>